consulent mantelzorg-ondersteuning Jettie van Agtmaal

Zorgt u voor een ander en kunt u daar hulp of ondersteuning bij gebruiken? Surplus biedt hulp en ondersteuning op maat aan, aan mensen die langdurig voor een ander zorgen (partner, ouder, kind of vriend).

Deze ondersteuning wordt geboden door vrijwillige medewerkers die hiervoor veelal getraind zijn. Mocht u een ondersteuningsvraag hebben of u wilt ondersteuning bieden dan wordt op basis van de intake gezocht naar een match (koppeling vraag en aanbod ondersteuning)

Bij het soort ondersteuning valt te denken aan:

• Mantelzorgondersteuning zoals respijt zorg waarbij iemand even de zorg overneemt zodat de mantelzorger een paar uurtjes iets voor zichzelf kan doen
  • Vrijwillige thuishulp, ondersteuning bij het huishouden of boodschappen doen
  • Buddyzorg/ vriendendienst: Ook als u zelf beperkt bent, bijvoorbeeld moeilijk de deur uit kan,  kunt u ondersteuning vragen bij het doen van leuke activiteiten zoals wandelen, theaterbezoek, winkelen, voorlezen en dergelijke.

Of kom eens langs in het Steunpunt mantelzorg:
Maandag en donderdag 10.00- 12.00 uur en 14.00-16.00 uur,
Valpoort 153, Etten-Leur